آموت

شرکت فنی مهندسی آموت

حرفه ای ترین شرکت مهندسی در غرب تهران

تماس با ما : ۵۶۶۰ ۷۲ ۴۴ – ۰۲۱

تهران ، شهرک گلستان

شنبه - چهارشنبه 8 صبح - 5 عصر

بالا

طراحی تاسیسات الکتریکی و مکانیکی

طراحی تاسیسات الکتریکی و مکانیکی:

در زندگی امروزه برای راحتی و آسایش انسان ، تلاش های زیادی شده و میشود ، در مورد ساختمان سازی نیز این امر احساس میشود و در جهت پیشرفت تکنولوژی ساختمان ، قدم های زیادی برداشته شده که عمده ی این قدم ها در دو بخش تاسیسات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی صورت گرفته است تاسیسات مکانیکی شامل : تاسیسات گرمایشی ، تاسیسات سرمایشی ، تاسیسات بهداشتی ، تاسیسات آتش نشانی ، تاسیسات استخر ، تاسیسات گاز رسانی و دیگر مباحث مانند آسانسور و پله برقی میباشد و تاسیسات الکتریکی شامل روشنایی و برق رسانی ، تلفن ، آنتن مرکزی ، سیستم اعلام حریق ، شبکه اینترنت ، منابع تغذیه اضطراری و دوربین مدار بسته میباشد که هر کدام در آسایش انسان نقش مهمی ایفا میکند. در طراحی تاسیسات فنی ساختمانی همواره این بحث وجود دارد که با توجه به نیاز کارفرما و ضوابط مربوط به تاسیسات فنی ساختمانی ، بهترین و پر کاربرد ترین طراحی صورت میپذیرد تا از نظر آسایش ، ساختمان را آماده سازیم.

خدمات طراحی تاسیسات فنی ساختمانی

خدمات طراحی تاسیسات فنی ساختمانی که عمدتاً در راستای پروژه های بهینه سازی انرژی است ، شامل یک قسمت اصلی می باشد که همان تاسیسات مکانیکی است .

تاسیسات مکانیکی

غایت اصلی این بخش بیشتر در طراحی تاسیسات و مسایل گرمایشی و سرمایشی ساختمان‌ها و کارخانجات صنعتی و ورود به مسایل آیرودینامیکی هستند . همینطور انتقال مایعات از نقطه‌ای به نقطه دیگر در این بخش مورد توجه قرار می‌گیرد. بخش اعظم هزینه پروژه‌های نفتی و نیروگاهی صرف خرید تاسیسات برای سازه‌های مختلف است و مهندسین این شرکت با استفاده از تکنولوژی روز دنیا سعی در بهینه کردن مصرف انرژی برای کاهش هزینه‌ها به حداقل ممکن هستند.
قسمت فعالیتی این بخش به شرح زیر می‌باشد:
– تهیه کردن نقشه‌های تاسیسات مکانیکی
– ارائه دادن دفترچه محاسبات مرتبط به شکل انتخاب سیستم‌ های آب‌رسانی، برودتی ، فاضلاب ، گرمایشی و تهویه مطبوع
– بررسی کردن جای داکت‌ها و رایزرها و مجاری ورودی و خروجی تاسیسات مکانیکی
– انتخاب کردن و خرید و لوازم و تجهیزات مکانیکی و تاسیساتی بر حسب بهترین کیفیت و هزینه با ارائه خدمات و معرفی آن به کارفرما

طراحی تاسیسات ساختمان

طراحی تاسیسات ساختمان به دو شیوه تقسیم میگردد :

که روش اول طراحی تاسیسات الکتریکی ساختمان شامل:

طراحی نقشه های نورپردازی، طراحی سیستم روشنایی، سیستم ارتینگ ساختمان، جانمایی تمام وسایل الکتریکی ساختمان و تابلوهای برق، سیم کشی و راه اندازی تلفن و آسانسور همینطور منابع تغذیه، اجرای شبکه  و … می باشد.

با داشتن نقشه طراحی تاسیسات در آغاز کار برای بقیه آیتمهای معماری راحت تر پیش خواهد رفت چون گستردگی تاسیسات در تمام قسمتهای معماری به چشم می خورد برای مثال در طراحی نمای ساختمان باید سیم کشی های برق و روشنایی سر در و چراغ های دیواری برای نورپردازی در معماری از قبل دیده شود یا مثلا در داکت ها و رایزر تاسیسات هم همین منوال در پیش است موقعی که نقشه تاسیسات را داشته باشیم جایگذاری داکت در طراحلی داخلی دیوار ها از قبل جانمایی خواهد شد. به همین جهت با داشتن نقشه تاسیسات الکتریکی و مکانیکی امکان مغایرت و اشتباه در اجرای ساختمان بسیار کاهش می یابد

طراحی تاسیسات ساختمان

بخش دیگر مبحث طراحی تاسیسات ساختمان  به طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان مربوط میشود که به طور کلی شامل:

 تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، تاسیسات مربوط به فاضلاب و آب، تاسیسات استخر و سونا و جکوزی، تاسیسات آتشنشانی و اطفائ حریق و.. به در حالت جزئی تر شامل:

 طراحی سیستم تهویه، طراحی سیستم فاضلاب، سیستم سرمایش و گرمایش، لوله کشی ساختمان، طراحی داکت ها و رایزرها و … می باشد.

مبحث طراحی تاسیسات ساختمان بکی از پیچیده ترین و اصلی ترین مباحث مربوط به طراحی معماری ساختمان می باشد چون که تاسیسات ساختمان برعکس بسیاری از بخش های طراحی ساختمان در دسترس نبوده و درصورت طراحی تاسیسات به صورت اشتباه، اساسِ طراحی کلی بنا مورد خطر قرارگرفته و هزینه های بسیار زیادی را بر روی دست مالک بنا خواهد گذاشت.

خسارت ها و مشکلاتی که امکان دارد در طراحی تاسیسات ساختمان اتفاق بیوفتد اولا مربوط به نوع طراحی تاسیسات و دوم عدم رعایت استانداردها و الزامات قانونی موجود در انتخاب سیستم تاسیساتی ساختمان می باشد.دومین مشکل در حوزه طراحی تاسیسات ساختمان مربوط به نگهداری و ایمنی تاسیسات با بازدید های مشخص و مرتب زمانی به ویژه در آغاز فصول سرد و گرم سال و سرویس کردن به موقع موتورخانه ها و..  همچنین نصب غیراصولی تاسیسات ساختمان می باشد.لذا بسیار اهمیت دارد که در طراحی تاسیسات ساختمان که ازدوبخش تاسیساتی یعنی طراحی تاسیسات الکتریکی که بر کار های الکتریکی مثل روشنایی و تامین برق نظارت دارد و همچنین طراحی تاسیسات مکانیکی که شرح جزئیات آن را توضیح دادیم از مهندسین باتجربه در زمینه طراحی تاسیسات ساختمان استفاده کنیم و حتما رعایت الزامات و استانداردهای تدوین شده در طراحی تاسیسات را درنظر بگیریم و در پایان در مبحث نگهداری و نصب تاسیسات الکتریکی ساختمان و همچنین نگهداری و نصب تاسیسات مکانیکی  از شرکت های معتبر در این زمینه کمک بگیریم.

شرکت اموت باسابقه چندین ساله درزمینه طراحی تاسیسات ساختمان شامل طراحی تاسیسات الکتریکی و همینطور طراحی تاسیسات مکانیکی با رعایت تمام اصول و استانداردهای مدرن از صرف هزینه های گزاف به جهت تعمیر تاسیسات ساختمان و همچنین مصرف بیش از حد متعارف سوخت و انرژی توسط تاسیسات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی ساختمان جلوگیری به عمل می آورد.

طراحی تاسیسات ساختمان

بیشترین مشکل در تاسیسات الکتریکی چه در بخش دیزاین و چه در اجرا  استفاده نکردن از مهندسین مجرب تاسیسات و ارائه نقشه های نهایی کار هست به این دلیل که در مراحل اولیه کار، نقشه های درخواستی برای صدور جواز ساختمان احتیاج به دقت بالایی ندارد، بعضی همین نقشه های اولیه تاسیسات را تا انتهای کار اجرا می کنند که عملا گرفتاری های جدی در زمینه نظارت و همینطور در متراژ بالای ۲۰۰۰ متر بحث نظام مهندسی را نیز در پی دارد. ایراد دیگری که تاسیسات مکانیکی ساختمان تلاش دارد در این زمینه راهگشا باشد مصرف بیش از حد انرژی است که به علت های متعددی مانند درز های پرت انرژی در بنای تکمیل شده و یا مربوط به نصب و نگهداری غیراصولی از تاسیسات ساختمان که شامل زمان نصب و بعد از نصب (سرویس های دوره ای) هم می گردد و همچنین استفاده از طراحی تاسیسات غیراصولی و استفاده از برندهای غیرمعتبر در این زمینه می باشد.

در آخر اینکه طراحی تاسیسات ساختمان درمواجهه و مقابله جدی با عناصر طبیعت است به این معنی که برای دفع یا کنترل ویژگی ها و شرایط طبیعت پیرامون خود مجبور به اجرای تاسیات ساختمانی هستیم مثلا برای رویارویی با گرمای هوا در فصول سرد سال باید تهویه هوا برای ایجاد سرما حتما داشته باشیم و بر عکس برای مقابله با سرمای هوا در فصول سرد سال باید تولید گرمایش کنیم. هرچه این مقابله با طبیعت پیرامونمان اثرات طبیعی را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد و یا خنثی کند ما در طراحی تاسیسات خود موفق تر بوده ایم.