نمونه کار طراحی ویلا
طراحی نما ساختمان
نمای ساختمان به عنوان اولین دید ناظر از سطح کلی بنا به شمار میرود، به همین جهت از اهمیت بسیار بالایی برخودار است، طراحی نمای ساختمان میتواند در بالا بردن ارزش اقتصادی ساختمان در منطقه و یا حتی محله شما تاثیر بسزایی داشته باشد، با توجه به این موضوع با طراحی مناسب نمای ساختمان علاوه بر زیبایی بنا، میتوانید ارزش مالی ساختمان خود را نیز افزایش دهید.
مثلا فکر کنید به عنوان کارفرما ساخت بنایی را شروع کردهاید؛ فرم کلی و پلانها به بهترین شکل ممکن طراحی و اجرا میشوند و شما رضایت کامل را از فضاهای داخلی دارید؛ ولی به هر علتی وقت و دقت لازم را برای طراحی نما صرف نمیکنید و درصدد تکمیل سریعتر ساختمان هستید.
با تمام شدن پروژه متوجه میشوید که چه کلاهی سرتان رفته است! ساختمانی که درای بهترین فضاهای داخلی است ولی نمای جذابی ندارد؛ به هیچ وجه نمیتواند حس کنجکاوی کاربران را برای دیدن فضاهای درونی ساختمان تحریک کند!
از جمله سوالاتی که ممکن است در طراحی نمای بیرونی ساختمان برای کارفرمایان به وجود آید، شامل:
- در طراحی نما به چه مواردی باید توجه کرد؟
- انواع سبک های طراحی نمای بیرونی ساختمان از چه مواردی تشکیل میشود؟
- آیا طراحی نما بر اساس نوع کاربری گوناگون است؟
طراحی نمای ساختمان دارای اصول و موارد بسیار زیادی است که هرکدام تاثیر خاصی بر روی نمای ساختمان دارند، سه مورد اصلی در طراحی نمای ساختمان سبک، کاربری و مصالح نما هستند.
ایجاد تناسب بین سبک طراحی کاربری ساختمان ، نمای بیرونی ساختمان و همینطور استفاده از مصالح قدیمی و جدید در کنار هم، در عین رعایت اصول و استانداردها و ضوابط طراحی نما فقط از برخی طراحان با تجربه بر میآید.
نمونه کارهای طراحی تجاری
برآورد قیمت طراحی نما به چه نکاتی بستگی دارد؟
هزینه طراحی نما ۱۴۰۱ ساختمان به نکاتی همچون موارد زیر بستگی دارد.
- سبک استفاده شده در طرح نمای ساختمان
- مواد استفاده شده در طرح نمای ساختمان
- متراژ استفاده شده از طراحی نمای بیرونی ساختمان
مراحل طراحی نمای ساختمان درآموت چگونه است؟
پس از تماس کارفرما برای انجام طراحی نمای ساختمان، کاتالوگها و نمونههای پروژهها در انواع سبکها برای کارفرما فرستاده میشود تا خط فکری و سلیقه کارفرکا ارزیابی شود و طراح بتواند طرح نمای ساختمان را مطابق با خواستهی کارفرما ارائه دهد.
بعد از توافق و عقد قراداد، تیم نقشهبرداران و طراحان ما برای برداشت اولیه به محل پروژه فرستاده میشوند و یا نقشههای فاز ۱ را کارفرما تحویل میگیرند تا طراحی نما دقیقا بر طبق وضع موجود سازه انجام پذیرد.
در آخر گروهی با کارفرما در برنامههای سوشال مدیا مثل واتساپ تشکیل میشود، تا تمام مراحل طراحی نمای بیرونی ساختمان با کارفرمایان چک شده و طرح نهایی مطابق با خواسته کارفرما ارائه شود.
پس از آن طراحی نمای ساختمان در قالب نقشههای فاز ۱ و ۲، نورپردازی، رندر(به میزانی که کلیه فضاهای دیده شوند)، انیمیشن، عکس پاناروما و AR – VR و … به کارفرما تحولی داده میشود.
سبک چه اثری در طراحی نمای ساختمان دارد؟
انواع سبک در طراحی نمای بیرونی ساختمان به عنوان اولین اولویت شناخته میشود، چرا که جز اولین شاخصههای انتخابی در طراحی نما به حساب میآید، هر کدام از این سبکهای طراحی نمای ساختمان از مشخصات ویژهای برخوردار هستند که متناسب با نیاز و خواسته کارفرما مورد استفاده قرار میگیرند.
از دیگر نکات مهم در طراحی نمای ساختمان میتوان به کاربری نمای ساختمان اشاره کرد، که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.
چرا از طرح نمای ساختمان ارزان استفاده نکنیم؟
بدون هیچ شکی تفاوت های زیادی بین یک طرح نمای ساختمان استاندارد و تخصصی با طراحی نمای ساختمان غیراستاندارد و اصطلاحا دانشجویی وجود دارد، یک طرح ارزان و یا قیمت پایین جدا از این که معیارهای زیباییشناسی را ندارد، به علت عدم طراحی مهندسی و مدولار باعث افزایش هزینه مصالح و اجرا میشود.
شرکت آموت با سابقهی ۱۰ سالهی خود و بهرهگیری از بهترین طراحان با تجربه خود میتواند طرح نمای ساختمان شما را مطابق با خواسته و در بالاترین کیفیت ارائه دهند.
نمونه کار های طراحی داخلی
اصول طراحی نمای ساختمان در چیست؟
نمای ساختمان تعیین کننده هویت یک ساختمان به شمار میرود و مهمترین بخش از زیبایی ساختمان است، چون که اولین تجربه کاربر از یک بنا، مشاهده نمای آن است و تاثیر بسزایی بر روی بینندگان دارد.
در طراحی نمای بیرونی ساختمان شناخت انواع سبکهای ساختمانی، کاربریها و مواد مورد استفاده در نما بسیار ضروری است و هنر یک طراح در به کارگیری و تلفیق مناسب و متعادل انواع مصالح و ایجاد فرمهای گوناگون با توجه به ضوابط طرح نمای ساختمان است.
همچنین برای طراحی نمای ساختمان باید به اقلیم غالب منطقه، موقعیت جغرافیایی، بودجهی کارفرما، بافت شهری و … توجه کرد، چون که در صورت انتخاب نادرست ممکن است خسارتهای جبران ناپذیری به وجود بیاید.
حتی اگر یک ساختمان از لحاظ سازه و فضاهای داخلی در بهترین شرایط خود باشد ولی با یک نمای نامناسب توجهی به آن جلب نشود.
در طراحی و اجرای نمای ساختمان باید به نکات تاثیرگذار بسیار زیادی دقت کرد، که از اساسیترین آنها میتوان ضوابط طراحی نما اشاره کرد، ضوابط طراحی نما توسط شهرداری شهرها تدوین میشود.
تمام طرح نمای ساختمان باید قبل از اجرا مجوز و تائیدیههای لازم را از شهرداری بگیرند.
هرچقدر طرح نمای ساختمان پیشنهادی متناسب با ضوابط و قوانین باشد روند صدور تائیدیه با سرعت بیشتری سپری خواهد شد.
طراحی نمای بیرونی ساختمان از موارد بسیار تاثیرگذار در قیمت و زیبایی ساختمان به شمار میآید.
روال طراحی نمای ساختمان در آموت چگونه پیش میرود؟
شرکت آموت با بهرهگیری از برترین تیم طراحی با بیش از ۱۰ سال سابقه در حوزهی طراحی نمای ساختمان، پروژه شما را به صورت حرفهای در بالاترین کیفیت و کوتاهترین زمان با هزینهای بهینه ارائه میدهد.
پس از تماس کارفرما برای انجام طراحی نمای ساختمان، تیم نقشهبرداران و طراحان ما برای برداشت اولیه به محل پروژه فرستاده میشوند تا طرح نمای ساختمان دقیقا بر طبق وضع موجود سازه انجام پذیرد.
در ادامه کار کاتالوگها و نمونههای پروژهها برای کارفرما فرستاده میشوند تا مطابق با خواسته خود طرح نمای ساختمان (از نظر سبک، متریال، المان و …) مورد نظر را انتخاب کنند، تمام مراحل طراحی نما با کارفرمایان چک میشود تا طرح نمای ساختمان مطابق با خواسته کارفرما باشد، همچنین طراحان ما پیش فاکتور تقریبی از هزینههای متریالها و اجرا به کارفرما تحویل میدهند تا از بودجهی تقریبی تمام و کمال طراحی نمای بیرونی ساختمان خود مطلع باشند.
پس از آن طراحی نمای ساختمان در قالب نقشههای فاز ۱ و ۲، نورپردازی، رندر(به میزانی کل نما دیده شود)، انیمیشن، عکس پاناروما و AR – VR و … به کارفرما ارائه میشود.
ما در آموت در صورت درخواست کارفرما تاییدیه نمای شهرداری را نیز ارائه میدهیم، با این وجود تمام طرح نمای ساختمان انجام شده در شرکت آموت طبق ضوابط طراحی شهرداری و استاندارد های مهندسی صورت میگیرد.
شما میتوانید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای موجود در سایت تماس حاصل فرمایید و یا شماره خود را در صفحه تماس با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن با شما تماس گیرند.
انواع سبک در طراحی نمای بیرونی ساختمان
سبک در طراحی نمای بیرونی ساختمان به عنوان اولین اولویت شناخته میشود، چون که جز اولین شاخصههای انتخابی در طراحی نما به شمار میآید، هر یک از سبکهای طراحی نمای ساختمان از مشخصات ویژهای برخوردار هستند، برای مثال در طرح نمای ساختمان رومی یا کلاسیک اغلب از متریالهای سنگی استفاده میشود و به همین علت است که از شکوه و جذابیت بیشتری نسبت به دیگر نماهای ساختمانی برخوردار است.
در این بخش به بررسی انواع سبکهای پرکاربرد در طراحی نمای ساختمان اشاره میکنیم.
- طراحی نما به سبک کلاسیک: از جمله نماهایی که امروزه در بین ایرانیان از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است، طرح نمای ساختمان کلاسیک است. در این سبک از عناصر معماری کلاسیک غرب مثل ستون های بلند و سردرهای باشکوه استفاده میگردد.
نمای کلاسیک یا نمای رومی اغلب از متریال سنگی ساخته شدهاند و به همین علت جزو نماهای کلاسیک به حساب میآید که قیمت بسیار بالایی دارند؛ از جمله سنگهای پرکاربرد در طراحی نما کلاسیک، تراورتن است، از دیگر مواد پرکاربرد در طراحی نمای کلاسیک میتوان به سیمان و مصالح پیش ساخته اشاره کرد. - طراحی نما سبک مدرن: یک از نماهای پرکاربرد در بین طراحان، که علاوه بر قالب طرح نمای ساختمان ساده و در قالب طرحهای پیچیده و با جزئیات زیاد نیز اجرا میشود و اغلب از خطوط افقی و عمودی به وجود میآید.
طراحی نمای مدرن در عین اینکه بسیار ساده است کاربردی است و در آن میتوان از تکنولوژیهای بروز دنیا استفاده کرد، بعلاوه اینکه در این سبک از طراحی نمای بیرونی ساختمان از عناصر زیادی استفاده نمیشود و دقیقا برعکس طراحی نما کلاسیک یا رومی است. - طراحی نما مینیمال: یکی از خصوصیات اساسی در طرح نمای ساختمان مینیمال استفاده از خطوط مستقیم در طراحی نما است، این نوع طراحی نمای ساختمان به صورت تک رنگ و اغلب با رنگ سفید مورد استفاده قرار میگیرد.
در طراحی نما مینیمال تزئینات زیادی مورد استفاده قرار نمیگرد به همین جهت به این سبک از طراحی نمای بیرونی ساختمان، نمای ساده نیز گفته میشود، همچنین اصول ساختاری طراحی نمای بیرونی ساختمان مینیمال بر اساس استفاده حداقلی از متریالها و اجزای ساختمانی کاربردی که نیازهای اصلی را برآورده میکند است.
طراحی شهرک ویلایی
انواع طرح نمای ساختمان بر اساس کاربری
از دیگر نکات مهم در طراحی نمای بیرونی ساختمان انتخاب کاربری ساختمان است، برای نمونه نمیتوان از طرح نمای ساختمان استفاده شده در طراحی نمای ساختمان مسکونی در طراحی نمای تجاری استفاده کرد، چرا که در نمای مسکونی اولین و مهمترین عامل در طراحی نمای بیرونی ساختمان ایجاد حریم شخصی و بالا بردن شعاع دید است، در صورتی که در نمای تجاری فقط شعاع دید بالا اصلیترین مسئله در طراحی است.
از انواع کاربریهای در طراحی نمای ساختمان میتوان به نکات زیر اشاره کرد.
- نمای مسکونی: در طراحی نمای ساختمان مسکونی میشود از انواع سبکهای موجود که قبل تر دربارهی آنها صحبت کردهایم استفاده کرد، این در حالی است که اغلب از طرح نمای ساختمان کلاسیک و لوکس در طراحی نمای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد.
- نمای تجاری: یکی از عوامل بسیار مهم در نمای تجاری جذابیت بصری چه در فرم و چه در رنگ است، همچنین ورودی نمای تجاری باید به گونهای باشد که دعوتکنندگی داشته باشد، انتخاب مصالح و سبک طراحی نمای بیرونی ساختمان از جمله اولویتهای مهم در طراحی نما به شمار میآید.
- نمای اداری: در طراحی نمای بیرونی ساختمان اداری این مسئله وجود دارد، که طراحی نمای ساختمان القاکننده فضای داخلی ساختمان نباشد ، برای نمونه میتوان برای ساختمانهایی که در زمینههای آموزشی، بانک، پزشکی و … فعالیت دارند، طراحی نما را با توجه به زمینهی فعالیت آنها انجام داد.
- نمای ویلایی: اغلب هدف از ساخت ویلا، فراهم آوردن یک اقامتگاه سکونت دائمی و یا ویلای تعطیلاتی برای یک خانواده است، نمای ویلا اولین ارتباط بصری را با کاربران برقرار میکند و به همین علت از اهمیت خاصی برخوردار است.
نمونه طراحی مسکونی
انواع طراحی نمای بیرونی ساختمان بر طبق متریال
همانگونه که قبل تر نیز ذکر شد، یکی از عوامل تاثیر گزار در طراحی نمای بیرونی ساختمان تعیین متریالهای مورد استفاده در نما است.
متریالها از انواع مختلفی تشکیل شدهاند که در قیمتها و مقاومتهای گوناگونی تولید گردیدهاند، آگاهی از این مشخصات در انتخاب سبک و متریال در طراحی نما کمک شایانی دارد، همچنین میتواند بر زیبایی و استحکام نما نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.
انتخاب مواد با اقلیم و موقعیت جغرافیایی ارتباط مستقیمی دارد، برای نمونه طراحی نمای ساختمان آجری را نمیتوان در اقلیم سرد و خشک استفاده کرد، چون که مقاومت آجر پایین آمده و سقوط میکنند.
در این بخش به بررسی چند متریال پرکاربرد در طرح نمای ساختمان میپردازیم.
- نمای شیشهای: نمای شیشه ای این اجازه را به کاربران میدهد تا از نور طبیعی بیشتری استفاده کنند، همچنین شعاع دید بالایی به نسبت دیگر طراحی نمای بیرونی ساختمان دارد، از دیگر مزایای نمای شیشه ای می توان به عایق صوتی و حرارتی خوب آن اشاره کرد.
- نمای آجری: از جمله طراحی نمای بیرونی ساختمان پرکاربرد در ایران، میتوان به نمای آجری اشاره کرد و یکی از علل آن این است که این نوع مصالح به وفور در ایران یافت میشود.
- نمای سنگ: یکی از متریالهایی که از گذشته تاکنون در طرح نمای ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است، نمای سنگی است، این نوع از نمای ساختمانی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و امکان اجرا در اقلیمهای مختلف را دارد.
- نمای سمنت برد: نمای سمنت برد، نمای تشکیل شده از صفحههای سیمانی هستند که از الیاف سلولزی، الیاف شیشه بعلاوه مواد افزودنی دیگر(بدون آزبست) تشکیل شدهاند و مقاومت بسیار بالایی در مقابل آتش دارند و امروزه مورد استقبال بسیاری از کارفرمایان قرار گرفته، چرا که علاوه بر مقاومت از هزینه بهینهای برخودار است.
قیمت طراحی نمای ساختمان
هزینه طرح نمای ساختمان بسته به نوع سازه، متراژ، سبک و … ممکن است گوناگون باشد، با توجه به این موضوع طراحان ما در آموت طی جلساتی که با کارفرمایان برگذار می کنند، متناسب با سلیقه و بودجه ی کارفرما و ضوابط طراحی نما در شهرداری ،طراحی نمای بیرونی ساختمان را ارائه میدهند.
به طور کل قیمت طراحی نمای ساختمان به دو عامل اساسی بستگی دارد که عبارتند از:
- سبک و متریال مورد نظر
سبک و متریال تاثیر مستقیمی در هزینه اجرای نمای ساختمان دارند، با این وجود در صورتی که طراح حرفه ای باشد و بتواند متناسب با بودجه کارفرما متریالها را انتخاب کند و طرح نمای ساختمان را متناسب با ابعاد متریالها مدولار شده تحویل دهد، هزینه تهیه و پرتی مصالح تا ۳۰ درصد پایین میآید.
برای مثال هزینه طراحی نمای ساختمان رومی بیشتر از هزینه طرح نمای ساختمان مدرن است و یا هزینه اجرا نمای سنگی در ساختمان کلاسیک بیشتر از مواد سیمانی خواهد بود - متراژ
مسلما هر چقدر متراژ نمای مورد طراحی بیشتر باشد هزینه طراحی نمای بیرونی ساختمان متناسب با آن بیشتر خواهد شد.
اکنون در صورتی که کارفرما خواهان طراحی نمای ساختمان با هزینه ارزان و یا به صورت رایگان باشد، این نکته بسیار حائز اهمیت است، که ممکن است طرح هماهنگی لازم را با سازهی بدنهی ساختمان نداشته و کارفرما مجبور نشود هزینهی اضافهای برای طراحی نما بدهد و یا به طبع با هزینه کمتر یا رایگان خدمات کمتری به کارفرما ارائه شود، در این صورت در هنگام اجرا، تیم اجرایی به علت عدم وجود نقشههای فاز ۲، شاپ و دیتیلهای اجرایی مجبور به اجرای نما به صورت تجربی میشوند و تعداد شاسیکشیها را بیشتر از میزان لازم انجام دهند، با این اوصاف هزینه اجرا ممکن است تا دو برابر هزینه واقعی برای کارفرما تمام شود.
محاسبه قیمت طراحی نمای ساختمان، به عوامل گوناگونی از جمله مساحت نما، متریال و سبک طرح نمای ساختمان بستگی دارد، پس به این ترتیب کنترل این موارد منجر به مدیریت صحیح هزینههای کلی اجرا و طراحی نمای بیرونی ساختمان میگردد.
استانداردهای طراحی نمای بیرونی ساختمان و نورپردازی
یک نما در طول روز میتواند به زیبایی دیده شود و تاثیر مثبتی بر ذهنیت بینندگان بگذارد.
ولی همین نمای زیبا اگر طراحی نورپردازی غلطی داشته باشد، در شب هنگام در تاریکی مطلق فرو میرود.
به همین علت طراحی یک سیستم نورپردازی موثر در مراحل طراحی نمای ساختمان، میتواند تاثیر بسیار زیادی در زیبا به نظر رسیدن نما داشته باشد.
با نورپردازی نما میتوان ساختمان را بلندتر از آنچه که هست به تصویر کشید (نورپردازی طولی) و همچنین از ارتفاع آن کاست و به عرض ساختمان تاکید داشت (نورپردازی عرضی) یکی از موارد ضروری در نورپردازی نما استفاده از رنگ، جهت و شدت نور مناسب در نما است.
برای نمونه عمده رنگ نور استفاده شده در نمای ساختمانها سفید و آبی است، همچنین نور نما نباید جوری باشد که باعث خیرگی شود، برای نمونه در مصالح ساختمانی که بازتاب نور زیادی دارند اصلا نباید نور به صورت مستقیم به نما بتابد.
نورپردازی در نما به دو شیوه اجرایی میشود.
- همزمان با طرح نمای ساختمان
- بعد از اجرای ساختمان
نتیجهگیری
در آغاز ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید، حال خلاصهای از مطالب بالا را برای شما ذکر میکنیم.
- از جمله نکاتی که در طرح نمای ساختمان باید مورد توجه قرار بگیرد، سبکهای ساختمانی، کاربریهای ساختمانی، متریالهای ساختمانی و ضوابط اجرایی
- طراحی نمای ساختمان میتواند در سبکهای همچون کلاسیک، لوکس، مینیمال، نئوکلاسیک و .. طراحی شوند.
- نوع کاربری در طراحی نمای ساختمان نقش اساسی دارد، برای مثال نمیتوان طرح نمای ساختمان مسکونی را مثل طرح نمای ساختمان تجاری طراحی کرد.
- یکی از موارد حائز اهمیت در طراحی نمای ساختمان مسکونی این است که حریم شخصی در نما باید رعایت شود، به گونهای که شعاع دید کاربران کم نشود.
- متریال نقش اساسی در طراحی نما دارد، از جمله جدیدترین متریالهای پرکاربرد در طراحی نمای ساختمان شامل نمای شیشهای، نمای آجری، نمای سرامیک، نمای کامپوزیت، نمای سنگ، نمای سمنت برد و .. نام برد.
- دو عامل موثر در قیمت طراحی نمای ساختمان متراژ نما و سبک و متریال مورد استفاده در طرح نمای ساختمان است.
- یکی از عوامل اساسی در طراحی نما، نورپردازی است، که زیبایی نمای ساختمان را در شب مشحص میکند.